Ofiste ve Şirkette Çalışan Meslekler Nelerdir?

Ofiste ve Şirkette Çalışan Meslekler Listesi

Meslek seçimi hayatımızda verebileceğimiz en büyük kararlardan biridir. Birçok kişi ilerde yapmak istediği meslek hakkında düşünür ve ona göre hayatına yön verir. Şüphesiz en rahat meslek Şirket, Ofis üzerinde yapılan mesleklerdir. Birçok kişi oturarak, kahve çay içerek çalışmayı ister. Ofis ortamında çalışmak insanlara diğer mesleklerden daha kolay gelmektedir.

Şirkette çalışan meslekler genel anlamıyla masa başı dedikleri tabirdir. Bu meslekler üzerine örnek verecek olursak muhasebeci, finans müdürü gibi meslekler tercih edilebilir. Masa başı olarak nitelendirilecek meslekler oldukça fazladır. Bu işler genel olarak ofis ortamında yapılmaktadır. Her meslek gibi bu mesleklerinde birçok zorluğu bulunmaktadır. Peki, bu meslekler nelerdir? Bu yazımızda bahsedeceğimiz masa başı meslekler, maaşları, detayları nelerdir hepsini inceleyeceğiz. 

BURAYA TIKLAYARAK HERŞEYİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.

Şirkette Çalışan Meslekler Listesi

Sizler için hazırlamış olduğumuz detaylı meslek araştırmalarından farklı olarak karşınıza meslekler çıkabilir. Ancak listemizde yer alan meslekler önü açık olan mesleklerdir. Yani bir nevi geleceği parlak dediğimiz meslek türleridir. Şimdi sizin için sıralayalım; 

Muhasebeci

Özel sektör meslekleri arasında çok önemli olan muhasebe sektörü gerekli eğitimi alındıktan sonra yapılabilecek bir meslektir. Bölümler arasında işletme, finans, muhasebe gibi kısımlar mevcuttur.

Muhasebeciler, şirketlerin ve esnafların gelir giderlerini hesaplayıp, tutanak haline getirirler. Tutmuş oldukları tutanaklar ve kayıtlar sayesinde şirketlerin yada işletmenin gelişmesine olanak sağlarlar. Muhasebeci bu sebeple masa başı işi olarak incelenebilir. 

Bir muhasebeci ortalama 6,500TL kazanmaktadır. Bu rakam sadece ortalama bir hesaptır. Ülkemizde bir çok muhasebeci daha fazla kazanmaktadır. 

Yönetici Asistanı

Plazada çalışılan meslekler denildiğinde aklımıza gelen yönetici asistanlığıdır. Yönetici asistanlığı çalışma ortamı rahat ve ferah olsa da oldukça dikkat isteyen bir meslektir.

Yönetici asistanı bağlı olduğu kişiye istenilen bir konuda yardımcı olmak, yöneticinin planını programını yapmak, ofis düzenini sağlamak gibi görevleri vardır. Ofis işlerinin belirli bir düzende gitmesini sağlamak için yönetici asistanları, her çalışanın nasıl çalıştığını, işlerin aksamamasını, düzenin korunmasını sağlayarak ofis içerisinde çalışmaktadır.

Ofiste çalışan meslekler arasında olan yönetici asistanlığı en düşük asgari ücret almaktadır. Yönetici asistanının sabit bir maaşı olmamakla beraber, kendini geliştirme ve çalıştığı şirketin büyüklüğüne göre aldığı maaş değişkenlik göstermektedir. 

Finans Müdürü

Finans müdürü, şirketin büyümesi ve finansal durumlarla ilgilenmesi yürütmesi görevi görmektedir. Finans müdürleri bir nevi muhasebecinin yaptığı işi yaparlar. Fakat burada dikkat edilmesi gereken husus finans müdürleri sadece kayıt tutmaz, şirketin ekonomisini korumakla beraber gelişmesini sağlamak için uğraşır. 

Avukatlık

Maaşı yüksek meslekler içinde bulunan avukatlık şirketler için önemli bir meslek grubu içerisindedir. Şirketteki tüm işleyişlerin yasaya uygunluğunu ve korunmasını sağlarlar. Avukatlar kendilerine ait ofislerde yada şirketler içerisinde çalışırlar. Aylık kazançları çok fazla değişkenlik göstermektedir. Şirkette çalışan meslekler arasında incelediğimiz avukatlık aylık en düşük 5 bin en yüksek ise 500.000 bin TL civarında kazanç sağlayabilirler. 

Mimar

En iyi meslekler arasında gösterilen mimarlık zor bir meslektir. Mimarlar kendi ofislerinde yada başka yerde çalışabilirler. Masa başı işler kategorisine giren mimarlık mesleği 4 yıllık bölümü bitirmesi gerekmektedir. Çizilen proje başına ücret aldıkları bilinmektedir. Mimarlık, bilgisayar üzerinden yapılan çizimlerle gerçekleştirildiği için kolay gibi gözükebilir. Minimum düzeyde deneyimli bir mimarın en düşük aldığı maaş 5.000TL civarındadır. 

Veri Giriş Personeli

Şirketler için önemli bir pozisyon olan Veri Giriş Personeli şirketin bütün veri girişi ve kontrollerini sağlar. Veri giriş personelleri birçok bölümden mezun olup sonrasında yapılabilecek bir meslektir. Genel olarak rahat çalışılacak mesleklerden diyebiliriz. Veri giriş personelleri aylık 5.000TL kazanmaktadırlar.

Moda Tasarımcısı

Moda tasarımcıları masa başı işler kategorisinde incelenebilir. Bu meslek grubu maaş ve rahatlık konusunda üst seviyede diyebiliriz. Moda tasarımcıları ofislerinde yada uzaktan çalışabilirler. Yapılan tasarımlarına göre aldıkları maaş değişkenlik gösterebilir. Bu meslekte şüphesiz en önemli şey özgürlüktür. Tasarımı yapılan parçanın özgünlük derecesi sizin için reklam ve kazanç olarak önem taşımaktadır. İyi tasarımların aylık ücreti 15.000TL’ye kadar dayanmaktadır. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski